gitaristballabiocrop
Bouke Feleus (1970) behaalde aan het Utrechts conservatorium diploma's voor compositie (bij Henk Alkema), piano (bij Henk Ekkel, Herman Uhlhorn en Alwin Bär) en keuzevak directie (2 jaar, bij Melvin Margolis). Ook bespeelt hij gitaar, knopaccordeon (tevens met convertor), (kleine) harp, viool, cello, alsmede enkele andere instrumenten. Zijn symfonie werd opgenomen in Kiev (Ukraine) en verscheen bij zowel een Nederlands als een Engels label op CD en werd meerdere malen integraal uitgezonden op de Nederlandse landelijke radio. Zijn Tres Canciones del Olvido voor bariton en kamerorkest werden uitgevoerd door het Noord Nederlands Orkest alsmede door een ensemble o.l.v. Harry Sparnaay.

Verschillende Nederlandse ensembles spelen zijn muziek en hij was docent Ensembleleiding (2006) en lid van examen- en toelatingscommissies voor het vak compositie voor het Utrechts Conservatorium. Hij schreef in opdracht Song of Songs, een 'light oratorio' van ± 70 minuten voor twee zangsolisten, twee koren, orgel, piano en symfonieorkest, ook is er een pianoconcert van zijn hand en schreef hij muziek voor o.a. het Rosa Ensemble (o.a. Ijsbreker), Insomnio (o.a. kleine zaal Vredenburg) , het Tierkreis Ensemble o.l.v. Theresa Burton (o.a. grote zaal Vredenburg), viool-gitaar duo Eeva Koskinen & Martin Kaay, het koperensemble Codarts Brass van het Rotterdams Conservatorium olv Hendrik-Jan Renes
(o.a. met veel succes uitgevoerd tijdens de FIM International Orchestra Conference 2011 in het Muziekgebouw a/h IJ), Liederen op teksten van Clara Eggink voor uitgeverij 'Vita' alsmede een strijkkwartet.

Er zijn geregeld activiteiten als dirigent van ensembles en orkesten en als producent van muziekproducties varierend van licht klassieke en folklore-opnames tot geheel electronische radio-jingles. Hij dirigeerde de musicals Company van Stephen Sondheim en West Side Story (Liz Musical Ensemble) alsmede opnamen met orkest in de Powersound studios (bekend van o.a. de Joop v.d. Ende producties) voor een CD album met licht klassieke symfonische muziek (die hij hij tevens orkestreerde) voor een Nederlandse opdrachtgever, i.s.m. Maurice Luttikhuis (o.a. Metropole). Bouke dirigeerde in 2008 het 4e deel van zijn symfonie in Londen in de bekende BBC opnamelocatie 'St. John's, Smith Square' met symfonisch orkest 'I Maestri'. In 2014-2015 werd een strijkkwartet opgenomen door vier beroepsmusici uit de randstedelijke orkesten. In 2022 werd een opdracht verleend voor een jubileumcompositie voor orkest en koor door muziekschool De Muzen te Veenendaal, dat t.g.v. het jubileum werd uitgevoerd door meer dan 100 spelers en zanger, leerlingen en docenten.

Als knop-accordeonist speelde hij o.m. met
Wende Snijders en het Metropole orkest (en ook op de CD: Wende, "Quand tu dors", bekroond met een Edison), Sonnekai (de jonge hotclub jazz groep uit de brabantse Rosenberg/Reinhard stal) en op de CD "De Kist van Pierlala", het straatliederen-archiveringsproject van de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag (als begeleider van o.a. Freek de Jonge, Maarten van Roosendaal, Jiskefet, Bob Fosko, Jeroen Zijlstra, Nico van der Meel) en in 2012 in Carré met "Van Breero tot Shaffy" i.o. van de UvA. Daarnaast heeft hij zijn eigen trio (knopaccordeon en gitaar/contrabas/drums, met Tjitze Vogel en Dick Verbeeck) het 'Victoria Trio'.

Met zijn zigeunerorkest 'Pali Feleus & Gipsy Band' treedt hij sinds1987 op als violist/accordeonist, 2 CD's hiervan zijn commercieel verspreid, optredend destijds by Night of the gypsies, en ook regelmatig in Frankrijk, o.a. Parijs, Bordeaux, Auvergne. Hij speelde als violist in het Indiase licht-klassieke Ghazal ensemble van zanger
Raj Mohan (o.a. Grote zaal Concertgebouw, Rasa, Nieuwe kerk Amsterdam), Vrije Geluiden. Op de kleine harp begeleidde Bouke Uilleann Pipes speler Roelof Rosendal (ex-Flairck) en zangeressen Maja Roodveldt en Annelie Brinkhof (beide uit het Groot Omroepkoor). Ook treedt hij als harpist en gitarist solistisch op alsmede als harpduo met Constance Allanic en met de Ierse band Poitín. Speelde tijdens studiejaren bijna 5 jaar een avond in de week gitaar als dansbegeleider in de Flamenco studio 'Arte Flamenco' van bailaora Prisca Maria. Als studio-musicus is hij o.a. te horen in TV commercials (o.a. Omo) , film soundtracks (o.a. "Duska" van Jos Stelling) en op CD albums van pop bands als Coparck en J Perkin.

Daarnaast deed hij vnl op accordeon, gitaar, cello en piano theaterwerk bij o.m. Jeugdtheater de Berenkuil in "Tinkelen" en met een hoofdrol (als acteur) in "Mensenlandschappen" naast o.a. Sabri Saad-el-Hamus voor Theatergroep De Nieuw Amsterdam (DNA). Verder werkte hij als muzikant/componist/arrangeur mee aan "Liefde is een opstandige vogel" van Jeugdtheater Rosa Sonnevanck (ca. 120 voorst.), "Ay, Carmela" van DNA ( met o.a. Felix Burleson), de theatertour "Voicemail" van Maarten Mourik (voorh. Montezumas revenge), "De Grens" (regie Giselle Vegter, met o.a. Waldemar Torenstra), "Het Che Guevara Gevoel" (regie Helmert Woudenberg, met
Nilo Berrocal) alsmede aan talloze andere projecten in binnen- en buitenland. Sinds zijn 13e jaar is Bouke ook actief als muzikant in het theater- en evenementencircuit met zigeuner/balkan muziek, swing/hot/musette/jazz, ierse & schotse & nederlandse folk, latijns amerikaans/son/tango, nederlands/europees volks/levenslied en dansmuziek, barok/oude muziek/romantisch/klassiek, zowel als begeleider als solistisch. Zie ook www.boukefeleus.nl voor meer activiteiten, o.a. olieverfschilderijen, harp en gitaar opnamen.